

فروش و بازاریابی سنگ ساختمانی از مهمترین بخش های تجارت در این زمینه می باشد که باید فعال در این حوزه به آن توجه نمایند.
در شرایط رکود اقتصادی تولید کنندگانی می توانند فروش سنگ ساختمانی خود موفق عمل کنند که دارای تیم بازاریابی قوی و متخصص باشند.در این صورت است که تضمین تولید سنگ و فروش آن وجود خواهد داشت. زمانی که بتوانیم سنگ تولیدی خود را با قیمت مناسب و در زمان و مکان مناسب به فروش برسانیم می توانیم بگوییم که در بازاریابی سنگ خود موفق عمل کرده ایم. بازاریابی در فروش هر نوع محصول تاثیر بسیار زیادی دارد آن هم در دنیای امروز که دنیای رقابت در شرایط سخت است می توان به بازاریابی به عنوان یک راه نجات از رکود اقتصادی و داشتن فروش مناسب توجه نمود. در این میان بازاریابی سنگ ساختمانی نیز یکی از مسائل مهمی است که باید مورد توجه تولید کنندگان سنگ قرار گیرد.
توجه داشته باشید که بازاریابی سنگ تنها برای فروش یک محصول فیزیکی نیست.
بلکه یک مدیر فروش موفق از این روش برای ارائه:
- خدمات تحویل مطمئن و به موقع
- خدمات پس از فروش
- اطلاع رسانی مناسب
- و ارائه دانش و اطلاعات به مشتری
استفاده می کند.فرض کنید که کالاهای تولید کنندگان مختلف مشابه هم باشند چه چیزی باعث تمایز آنها از هم شده و باعث جلب نظر مشتری می شود؟مسلما خدماتی که در فروش کالا توسط فروشندگان ارائه می شود مهمترین وجه تمایز آنهاست.در اینجا با مهم ترین مسائلی که در بازاریابی سنگ های ساختمانی و سنگ های تزئینی باید به آنها توجه نماییم آشنا می شویم.
بازاریابی سنگ و ارتباط گیری صحیح با مشتری
برای موفقیت در بازاریابی سنگ باید برای هر مشتری وقت بگذارید.
از روش خاصی برای ارتباط برقرار کردن و نزدیک شدن به وی استفاده نمایید.
راهی که شما انتخاب می کنید باید رضایت مشتری را به دنبال داشته باشد و احساس راحتی بیشتری نماید. برای مثال اگر یک مشتری برای استعلام قیمت سنگ ساختمانی از روش پیامک استفاده می کند شما نیز از همین روش برای پاسخ دادن به وی استفاده نمایید به این ترتیب مشتری راحت تر می تواند با شما ارتباط برقرار کند. اگر کسی به شما ایمیل زد شما نیز با ایمیل پاسخگو باشید اما سوال و سفارش کسی که با شما تماس گرفته است را با ایمیل یا پیامک پاسخ ندهید. در واقع قصد داریم بگوییم که ارتباط صحیح با مشتری یک بخش مهم و حساس در بازاریابی سنگ است. یکی از بدترین اشتباهاتی که بازاریابان انجام می دهند انتخاب روش ارتباطی نادرست با مشتری است که می تواند منجر به از دست دادن همیشگی آن مشتری شود.
توجه داشته باشید که اگر از روش های نوشتاری مثل ایمیل یا پیامک استفاده کنید.
در نوشتن متن خود دقت زیادی داشته باشید.زیرا ارتباط های نوشتاری ممکن است به اشتباه درک شوند و مشتری از متن شما چیز دیگری برداشت نماید.این مسئله زمانی که شما جزئیات بیشتری را می خواهید برای مشتری خود ارسال نمایید اهمیت بیشتری پیدا می کند.
بهترین روش ارتباط با مشتری در بازاریابی سنگ
خوبی تماس تلفنی در بازاریابی سنگ ساختمان این است که شما می توانید تن صدا و نحوه صحبت کردن مشتری را حدس بزنید و نگرش ها , خواسته ها و رفتارهای وی را بهتر درک نمایید. در ارتباط رو در رو شما به صورت چهره به چهره با مشتری خود ارتباط می گیرید و با استفاده از زبان بدن , رفتارها و صحبت کردن مشتری می توانید اطلاعات خوبی در مورد سلیقه و نگرش مشتری دریافت کنید که این مسائل در روش تلفنی و نوشتاری به دست نمی آید. از این رو در بازاریابی سنگ علاوه بر استفاده از روش های دیجیتالی همچنان روش های بازاریابی سنگ به صورت رو در رو اهمیت زیادی دارد.استفاده از روش های دیجیتال در بازاریابی سنگ برای نگه داشتن مشتری بیشتر مناسب به نظر می رسند.
اما برای جلب توجه مشتری جدید بهتر است از روش های بازاریابی رو در رو استفاده نمایید.
حفظ ارتباط با مشتری از طریق کانال های دیجیتال در بازاریابی سنگ باعث می شود تا شما به آنها دلگرمی بدهید که همیشه به فکر آنها هستید و هدف شما تنها فروش محصول به آنها نیست. به ویژه زمانی که شما یک محموله سنگ با قیمت بالا را به آنها فروخته باشید آنها انتظار دارند که از خدمات طولانی مدت شما استفاده نمایند و شما می توانید ارتباط خود را از طریق کانال های دیجیتال با آنها حفظ کنید.به این ترتیب احتمال اینکه آنها در خرید های بعدی نیز به شما مراجعه نمایند بسیار زیاد است.
بازاریابی سنگ به روش های مدرن و آنلاین
روش دیگر بازاریابی سنگ ، تبلیغات در سایت های مختلف و شبکه های اجتماعی است.
روزانه افراد بسیار زیادی از این وب سایت ها و شبکه های اجتماعی بازدید می کنند و این شبکه ها کاربران بسیار زیادی دارند همچنین افراد متخصص در زمینه سنگ ساختمان و سنگ کف ساختمان نیز از این شبکه ها و وب سایت ها بازدید می نمایند. تبلیغات در چنین مکان هایی احتمال موفقیت شما را در جذب مشتری در بازاریابی سنگ بالا می برد. اگر شما در فروش سنگ ساختمانی با مشتریان بزرگ و به نام کار می کنید باید بدانید که روزانه بازاریاب های زیادی به آنها مراجعه می کنند و شما بدون استفاده از تکنولوژی های جدید در میان انبوه بازاریابان دیگر به زودی فراموش خواهید شد. روش های نوین بازاریابی سنگ از جمله:
شبکه های اجتماعی و تبلیغات آنلاین در وب سایت های پربازدید
از راه هایی است که باعث می شود شما در ذهن مشتری خود کمرنگ نشوید.البته استفاده از این روش ها برای فروش سنگ به تنهایی مفید نیست و باید به صورت نزدیک و مستر با مشتری خود ارتباط داشته باشید و گاهی ارتباط رو در رو برقرار کنید تا رابطه خود را قوت ببخشید و از فراموش شدن توسط مشتری پیشگیری نمایید.
این کار در موفقیت در بازاریابی سنگ بسیار تاثیرگذار است.
بازاریابی سنگ و صادرات سنگ
از آنجا که امروزه صادرات سنگ ساختمانی به سایر کشورها رونق زیادی گرفته است کشورهایی مثل ایتالیا با آشنایی کامل از بازار سنگ ایران سفارش های متعددی دارند که بیشتر این صادرات به صورت سنگ خام انجام می شود. اما ایران کشوری غنی از انواع سنگ مرمریت و سنگ مرمر است و عرضه سنگ به صورت خام نمی تواند پاسخگوی نیاز کشور برای بهبود وضعیت اقتصادی باشد. بازاریابی سنگ در بازارهای جهانی از جمله اقدامات مثتبی است که برای فروش سنگ های زیبای ایرانی در بازارهای جهانی می توان انجام داد.در این میان سنگبری گلدستون که تولید کننده انواع:
- سنگ مرمریت چهرکن
- سنگ دهبید مشکی
است با استفاده از روش های نوین در امر بازاریابی و صادرات سنگ فعالیت می نماید.از مهم ترین سنگ های صادراتی این سنگبری سنگ کرم و سنگ مرمریت مشکی نجف آباد است.سنگ خارجی نیز در بازار داخلی ایران بسیار طرفدار دارد از این رو سنگبری گلدستون علاوه بر صادرات سنگ به واردات سنگ اسلب از سایر کشورها به ویژه سنگ ترکیه مبادرت نموده است که از مهمترین آنها می توان به سنگ مرمریت امپرادور ترکیه اشاره نمود.در این سنگبری سنگ اسلب و سنگ خام با کیفیت بالا فرآوری شده و وارد بازار داخلی می شود.
مهمترین شیوه های تبلیغاتی و بازاریابی در صنعت سنگهای ساختمانی
استراتژی های عمومی بازاریابی با توجه به تحولات پایه ای موجود قدم در مسیر جدیدی گذاشته که مطالعه و کاربردی ساختن این شیوه ها میتواند فروش محصول شما را تضمین کند. فعالیت اقتصادی در زمینه سنگ های ساختمانی چه در حد بازارهای محلی یا کشوری و یا در سطح صادرات نیازمند مطالعه و تمرکز بر کاربردی بودن اصول تبلیغات می باشد.روانشناسی مشتری مهمترین نکته برای شروع کار بازاریابی در صنعت سنگ های ساختمانی بوده از این رو، روانشناسی مشتری و این که هر کشوری کدام نوع سنگ ساختمانی را پسند می کند موضوعی حیاتی در این صنعت پویا به حساب می آید. توجه به این نکته تفکر شما را در زمینه صادرات سنگ های ساختمانی متحول خواهد ساخت.
اگر نگاهی اجمالی بر وب سایت های انگلیسی زبان اروپایی یا چینی که در زمینه سنگ های ساختمانی فعالیت می کنند، بیاندازیم متوجه بسیاری از نکات بازاریابی در امر معرفی سنگ ساختمانی، به کارگیری آن، میزان مصرف، ترکیب و اینکه کدام سنگ در کدام منطقه فروش بهتر دارد، خواهیم شد که بدون شک کمک بسیار بزرگی در فروش و بازاریابی خواهد داشت.در امر صادرات به خاطر وسعت بالای کار بازار جهانی و تفاوت و تنوع در نوع درخواست در سطح بین الملل باید توجه خاصی بر نوع تولید داشت تا حتما بر طبق استاندارد های جهانی انجام شود.
- روش های موفق بازاریابی در شرکت های کوچک
بازاریابی روشهای خاص خود را دارد. ممکن است مدیر یک شرکت کوچک بتواند با چند فن ساده در مدت زمانی کوتاه بتواند مشتریهای خوبی برای خدمات خود پیدا کند اما مدیر دیگری در یک شرکت بزرگتر مجبور باشد تا ورشکسته…
- نقش بازاریابی در صنعت ساختمان
با وجود تواناییهای بسیار زیاد در زمینه تولید مواد و مصالح صنعت ساختمان و همچنین دانش فنی بسیار در میان نخبگان و متخصصان این صنعت، در اغلب مواقع، بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگِ فعال در این صنعت، در بازارهای…
آلن گیل
آلن گیل یکی از بازاریابان حرفه ای سنگ ساختمانی است که متخصص در صنایع ساختمان سازی می باشد. آلن گیل بیش از یک دهه در بخش بازاریابی و فروش سنگ های ساختمانی فعالیت نموده است. وی در این مقاله حاصل تجربیات چندین ساله خود را با چند توصیه در خصوص نحوه صحیح بازاریابی سنگ با ما به اشتراک گذاشته است.بازاریابی سنگ های ساختمانی یکی از مهمترین اصول تجارت سنگ ساختمانی می باشد که با اجرای اصولی آن، تضمین تولید سنگ را به همراه خواهد داشت و در شرایط رکود بازار سنگ، سنگبری هایی موفق هستند که دارای تیم بازاریاب سنگ تخصصی و آموزش دیده ای می باشند.
آلن گِیل از سال ۱۹۹۳ در صنعت ساخت و ساز و درقسمت بازاریابی و فروش سنگ های ساختمانی کار کرده است. کارنامه فوق العاده او در همکاری با کارخانه های سنگبری در انگلیس باعث شد تا او بیش از ده سال در بخش بازاریابی سنگ به خدمت مشغول باشد. در حال حاضر وی مدیریت شرکت بازاریابی ساخت و ساز Keystone را بر عهده دارد و متخصص بازاریابی آژانس ساخت و ساز است. این آژانس با افرادی که در زمینه ساخت و ساز فعال هستند کار کرده و در بعضی موارد تامین کننده سنگ های آنها بوده و با بازاریابان تخصصی خود به آنها کمک می کند که فروش و سود ناخالص خود و شرکت های زیر مجموعه خود را افزایش دهند.
آلن گیل میگوید ، هفته پیش زمانی که از کنار پیاده رو در شهر لندن قدم زنان پیش میرفتم یک پوستر بر روی پنجره جامعه ساختمان های محلی توجه من را به خودش جلب کرد. تیتر پوستر به این شکل بود: ما به سرمایه گذاری در تیم بازاریاب حرفه ای خود ادامه می دهیم چون مواجهه رو در رو بهتر است. این جمله من را به این فکر انداخت که ما راه های زیادی برای ارتباط با مشتریانمان داریم.
در بازاریابی سنگ های ساختمانی سالها کانال ارتباط فروشندگان با مشتریان از طریق نامه، تماس تلفنی و یا ملاقات حضوری بوده ولی اکنون در عصر انقلاب دیجیتالی می توانیم ایمیل بزنیم، از تلگرام و شبکه های اجتماعی دیگر استفاده کنیم و چهره یکدیگر را ببینیم و تصویر نمونه های سنگ را به صورت آنلاین ارسال کنیم. حتی من پیش بینی می کنم در آینده گزینه های دیگری نیز برای انتخاب نحوه برقراری ارتباط وجود داشته باشد. بنابراین برای موفقیت در بازاریابی سنگ روش خودتان را با دقت انتخاب کنید و مطمئن شوید که با چاقو به جنگ اسلحه نرفته باشید!
در تجارت و بازاریابی سنگ های ساختمانی ارتباط رو در رو، تماس های تلفنی و تماس های تلفنی پیام های نوشتاری (که شامل نامه، ایمیل ، پیامک و موارد مشابه است) را شکست می دهند.
روزانه ایمیل ها و پیامک های متعددی از بازاریابان سنگ به دست من می رسد که بسیار طولانی و دقیق تنظیم شده اند در صورتیکه خیلی بهتر بود تا با من تماس می گرفتند.
آلن گیل میگوید من نمیگویم که از ایمیل، پیامک و یا شبکه های اجتماعی جهت بازاریابی سنگ استفاده نکنید بلکه چیزی که من میگویم توجه به نکات اشاره شده در زیر است:
دو نکته مهم در بازاریابی سنگ
۱- در بازاریابی سنگ، برای هر مشتری روش مخصوص به خودش را انتخاب کنید، یعنی روشی را برای ارتباط با وی برگزینید که رضایت بیشتری دارد و احساس راحتی بیشتری می کند. اگر او برای استعلام قیمت سنگ به شما پیامک زد شما نیز در پاسخ با پیامک به وی پاسخ دهید. چون با این کار او احساس راحتی بیشتری می کند و به او اجازه بدهید که از این طریق با شما ارتباط برقرار کند. اگر ارتباط ایمیلی را می پسندند؛ با ایمیل پاسخ بدهید. ولی هرگز پاسخ کسی که با شما تماس می گیرد را با پیامک ندهید. این دقیقا به معنی از دست دادن ارتباط صحیح با مشتری و یکی از مهلک ترین اشتباهات یک بازاریاب سنگ است.
۲-در بازاریابی سنگ توجه داشته باشید، پیامی که قصد دارید برای مشتری خود ارسال کنید هر چقدر دارای جزئیات بیشتری باشد؛ در انتخاب روش ارتباطی نیز می بایست بیشتر دقت کرد. ارتباط های نوشتاری به راحتی اشتباه درک می شوند. در تماس های تلفنی شما از طرز صحبت کردن و لحن صدای طرف مقابل می توانید رفتار ها و نگرش های وی را حدس بزنید، در صورتیکه در ارتباط های نوشتاری هرگز چیزی را نخواهید دید.
در ارتباط های چهره به چهره نیز شما می توانید زبان بدن و رفتارهایی غیر از صحبت کردن را نیز ببینید که هرگز در تماس تلفنی معلوم نخواهند شد و به همین خاطر بود که در ابتدا به بازاریابان سنگ توصیه کردم که دفتر کار خود را ترک کنند و رو در رو به بازاریابی بپردازند.من قصد ندارم که شما را از استفاده از کانال های دیجیتالی منع کنم؛ خود من نیز روزانه از آنها بسیاراستفاده می کنم.
این شبکه ها به کمک ما بازاریابان آمده اند و به ما فرصت استثنایی برای جذب مشتری بیشتر را می دهند ولی این شبکه ها بیشتر برای جذب مشتریان جدید است و نه نگه داشتن مشتریان موجود. مخصوصا زمانیکه موفق شده باشید محموله ای از سنگ به ارزش بیست هزار یورو (۸۳ میلیون تومان) را به یک مشتری بفروشید و به آنها قول خدمات طولانی مدت داده باشید باحفظ ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی به آنها احساس دلگرمی می دهید و شما را در کنار خود احساس می کنند و برای خرید های بعدی، شما اولین گزینه ای هستید که در ذهنشان تداعی می شوید.حفظ ارتباط از طریق کانالهای شبکه اجتماعی و یا تبلیغ در سایت های تخصصی که اطمینان دارید که روزانه افراد متخصص زیادی از آن بازدید می کنند، کمک شایانی جهت افزایش احتمال موفقیت شما در بازاریابی سنگ ایجاد می کند.
اگر با مشتریان معروف و به نامی سر و کار دارید که روزانه بازاریاب های متعدد سنگ به آنها مراجعه می کنند؛ حتی اگر موفق به فروش سنگ به آنها شده باشید، بدون توجه به تکنولوژی های جدید و کانال های برقراری ارتباط دیجیتالی همچون شبکه های اجتماعی و تبلیغات در سایت های اینترنتی پر بازدید در آینده نزدیک، در بین بازاریابان متعدد دیگر فراموش خواهید شد و هیچ تضمینی برای ادامه مراوده شما با این افراد وجود نخواهد داشت. ولی باید توجه داشت که در بازاریابی سنگ تبلیغ در سایتهای تخصصی پر بازدید و شبکه های اجتماعی به تنهایی مثمرثمر نیستند و سایت های معتبر و تخصصی شما را به مشتریان معرفی مینماید؛ ولیکن ادامه مذاکرات و ارتباطات بعدی بر عهده شماست و اگر با مشتریانتان رابطه نزدیک و خوبی دارید؛
شناسائی بازارهای هدف و راهکارهای ورود به بازار جهانی سنگ
صنعت سنگ ساختمانی یک صنعت، به شدت پویاست که بر اساس معیارها و شاخصهای ارزیابی متداول اقتصادی دارای مزیت نسبی صادراتی است و برای حرکت در مسیر صادرات نیاز به زمینه سازی و فراهم کردن بسترهای فراوانی است که انجام تبلیغات کارآمد و بازاریابی و بازارسازی هدفمند و اثر بخش، نخستین و مهم ترین گام برای رسیدن به این امر مهم است.
بر اساس آمارهای بین المللی، کشور ایران از نظر تعدد، تنوع و غنای ذخایر سنگ ساختمانی در ردیف ۱۰ کشور عمده دارای ذخایرسنگهای تزئینی و نمای جهان به شمار می آید و از لحاظ تنوع و یونیک بودن سنگ؛ ما پس از کشورهای چین و هند، دارای رتبه سوم جهان هستیم. مطابق همان آمارها کشور ایران طی چند سال گذشته با تولید سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن سنگ تزیینی چیزی حدود ۸ درصد تولید جهانی را به عنوان چهارمین تولید کننده عمده سنگهای تزئینی و نما در جهان، از آن خود کرده است.
متاسفانه با وجود این مزیت نسبی؛ سهم جهانی صادرات سنگ ساختمانی ایران بسیار اندک است که بزرگترین مشکل و علت رونق نگرفتن تجارت این صنعت را میتوان در تقاضای زیاد بازار داخلی در زمان حباب رونق مسکن مهرجستجو کرد که باعث شد توجه تولیدکنندگان به بازارهای جهانی کم رنگ وکم رنگتر شده و به دلیل راحتی تولید و فروش محصول در داخل و بالا بودن قیمتها, با تن ندادن و سبک شمردن استانداردهای جهانی در خصوص فرآوری ، عاملی شد که در زمینه تبلیغات و بازاریابی در راستای صادرات به کشورهای خارجی، اقدامی مهمی در جهت بازاریابی و فروش صورت نگیرد و ما نتوانیم برای صادرات سنگ خود از ابزارها و پتانسیلهای تبلیغاتی، و فرصتها به نحو شایسته بهره ببریم .
در همین رابطه مهمترین مسائل و مشکلاتی که گریبانگیر صنعت سنگ ساختمانی کشور در زمینه صادرات است را میتوان در چند آیتم ذیل خلاصه کرد.
- عدم توجه و احساس نیازواقعی تولیدکنندگان به بازارهای جهانی
- بی توجهی و کوتاهی نسبت به کسب اطلاعات مورد نیاز واقعی
- نبودن یک مرکز آماری معتبر ومستقل از میزان تقاضای بازارداخلی و خارجی به دور از دردسرهای صنفی و مالیاتی
- کیفیت نسبتاً پایین برخی از محصولات صادراتی
- عدم ارائه شناسنامه برای هر سنگ شامل مشخصات فنی و ساختاری سنگ
- عدم اطمینان مشتریان خارجی به دلیل وجود نمونههای فیک و درجه دو
- عدم تلاش جدی تولیدکنندگان داخلی در خصوص نوآوری، تغییر مدل و طراحی متناسب با درخواست و سلیقه بازار
- ضعف شدید بسته بندی محصولات صادراتی به رغم داشتن بعضاکیفیت نسبتاً خوب و قیمت مناسب
- فقدان بروشورها وسایتهای حرفه ای از محصولات سنگی
- نداشتن عضویت و مشارکت کافی و عدم اگاهی از سازمانهای تجاری و گمرکی جهانی
- فقدان و یا ضعف تشکلها و اتحادیههای صادراتی
- نبودن یک مرکز بزرگ توزیع و فروش نمونههای سنگ کارشده و شوو روم استانی و ملی
براساس یافتهها
نقش و تاثیر عوامل اصلی تاثیرگذار بر توسعه صادرات سنگهای ساختمانی ایران را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد؛
- ایجاد و القای نگرش صادرات محور در مدیران ارشد واحدهای سنگبری و کارخانجات فرآوری سنگ
- استفاده از افراد آشنا به فرهنگ و زبان بازارهای هدف جهت سهولت برقراری ارتباطات تجاری
- ایجاد و توسعه شرکتهای تخصصی صادرات، با مشارکت خرده شرکتها جهت کاهش هزینههای بازاریابی و تجمیع فعالیتهای پراکنده با افزایش توان رقابتی جهت حضور مستقیم در پروژهها و مناقصههای بین المللی
- تمرکز شرکتهای صادراتی بر نقش اعتمادسازی نزد مشتریان
- ارتباط مستمر با مشتریان و توجه به نظر خریداران سنگ پس از تحویل کالا و ارایه خدمات پس از فروش
- شرکت فعال، هدفمند و مستمر در نمایشگاههای بین المللی و تخصصی سنگ، ساختمان و دکوراسیون داخلی، جهت ارائه توانمند یهای کشور در این زمینه و ایجاد ارتباط مستقیم با مشتریان
- تماس با آرشتیکتها و افراد و شرکتهای بزرگی طراحی در کشور هدف
- انجام تحقیقات بازاریابی توسط شرکتهای بزرگ در زمینه یافتن بازارهای جدید و یا توسعه بازارهای فعلی با توجه به توانمندیهای داخلی، سلیقه مشتریان و ویژگی نیازهای حال و آینده بازارهای هدف
- ارائه قیمتهای متناسب با کیفیت، به ویژه در آغاز ورود به بازارهای جدید با توجه به قیمت رقبا
- رعایت انطباق کالای تحویلی از نظر ویژگیهای کیفی، مطابق با نمونههای قراردادی در حد متعارف. بیشترین نارضایتی خریداران سنگهای ساختمانی از عدم رعایت این مورد است.
- بهبود روابط سیاسی با کشورهای هدف صادرات ایران در راستای امکان دسترسی بیشتر به بازارهای عمده مصرف سنگ
و در نهایت استفاده از تجربه و شیوههای عملکرد تبلیغاتی، بازاریابی و تجارت کشورهای ایتالیا ، چین، هند و ترکیه به عنوان کشورهای صاحب صنعت سنگ ساختمانی در دنیا در زمینه تمامیموارد اشاره شده در بالا، راهگشا و مشکل گشا خواهد بود.
بازاریابی سنگ ساختمانی مصنوعی
منظور از بازاریابی سنگ مصنوعی این است که بتوانیم سنگ تولیدی را با قیمت مناسب و در زمان و مکان مناسب عرضه کنیم و برنامه ای برای ارائه مناسب آن داشته باشیم.
بطور ساده باید به چهار سوال مهم پاسخ دهیم:
- آیا سنگی که به مشتری پیشنهاد می دهیم پاسخگوی نیاز خریدار است یا نه؟
- آیا قیمتی که روی سنگ گذاشته ایم مطلوب و عادلانه است؟
- آیا مشتری در مکان و به شیوه صحیحی به سنگ ما دسترسی دارد یا نه؟
- آیا نحوه اطلاع رسانی و ارائه سنگ به مشتری مناسب است یا نه؟
دو نکته مهم در بازاریابی سنگ ساختمانی مصنوعی
در بازاریابی سنگ مصنوعی، برای هر مشتری راه کار مخصوص به خودش را انتخاب کنید، یعنی روشی را برای ارتباط با وی برگزینید که احساس راحتی بیشتری می کند. اگر او برای استعلام قیمت سنگ به شما پیامک زد شما نیز در پاسخ با پیامک به وی پاسخ دهید و به او اجازه بدهید که از این طریق با شما ارتباط برقرار کند. اگر ارتباط ایمیلی را می پسندند، با ایمیل پاسخ بدهید. ولی هرگز پاسخ کسی که با شما تماس می گیرد را با پیامک ندهید. این دقیقا به معنی از دست دادن ارتباط صحیح با مشتری است.
در بازاریابی سنگ مصنوعی دقت داشته باشید، پیامی که قصد دارید برای مشتری خود ارسال کنید هر چقدر دارای جزئیات بیشتری باشد، در انتخاب روش ارتباطی نیز می بایست بیشتر دقت کرد. ارتباط های نوشتاری به راحتی اشتباه درک می شوند. در تماس های تلفنی شما از طرز صحبت کردن و تن صدای طرف مقابل می توانید رفتارها و نگرش های وی را حدس بزنید، در صورتیکه در ارتباط نوشتاری هرگز چیزی مشابه این را نخواهید دید.
در ارتباط چهره به چهره نیز شما می توانید زبان بدن و رفتارهایی غیر صحبت کردن را نیز ببینید که هرگز در تماس تلفنی معلوم نخواهند شد و به همین خاطر توصیه میکنم دفتر کار خود را ترک کنید و رو در رو به بازاریابی بپردازید. این بدان معنی نیست که از شبکه های اجتماعی و تبلیغات اینترنتی غافل شوید ولی این شبکه ها بیشتر برای نگه داشتن مشتریان موجود مناسب می باشند تا جذب مشتری های جدید. حفظ ارتباط از طریق کانال های شبکه های اجتماعی و یا تبلیغ در سایت های تخصصی، کمک شایانی جهت افزایش احتمال موفقیت شما در بازاریابی سنگ مصنوعی ایجاد می کند.